Det är viktigt att anlita proffs vid en badrumsrenovering. Det beror på att vanliga ”lekmän” inte känner till alla de risker som kan uppstå i våtutrymmen. Svenskarna är generellt en befolkning som älskar att renovera om i badrummet. Vi har en speciell relation till badrummet som en plats för återhämtning, och tänker kanske inte alltid på att det är mycket vetenskap bakom en badrumsrenovering.

När du ska renovera ett badrum är det viktigt att du anlitar fackmän som har erfarenhet i branschen. Du kan vända dig till www.aquabygg.se som utför mycket professionella renoveringar och som har goda omdömen. Det är viktigt att se till att den man anlitar är certifierad, därför är det bra att gå via en välrenommerad hantverkare. Fuffens är tyvärr ett utbrett problem i vår bransch.

Därför vill vi renovera badrummet

Behovet av att renovera om i sitt badrum kan komma av många olika anledningar. För många handlar det hela om att förnya sitt badrum och att det kanske inte fått kärlek på många år. För många är det självklart att renovera om när man köpt nytt: här vill man sätta sin egen prägel och inte känna att man återanvänder någon annans utrymme. Eftersom det är ett utrymme där vi sköter vår dagliga hygien är det många som är mycket noga på den punkten.

Den tredje gruppen gör det av trendmässiga intressen och vill att deras badrum ska skänka det senaste inom renoveringstrender. Man installerar högtalarsystem, dimmer i lamporna och särskilda inställningar i duschkabinen eller badkaret som gör vardagen till en lite alldeles extra lyx. Många låter långa tankar gå åt detaljerna: att köpa exklusiva badrumshyllor, lampor och tvålhållare som gör att du får till en riktigt lyxig känsla i badrummet. Men utan en gedigen och rejäl, professionellt utförd renovering blir känslan av lyx inte lång. Därför vill vi återigen lyfta ett finger. Proffsen gör det rätt, helt enkelt!

Branschregler för att slippa problem

Oavsett anledning ska man alltid se till att renoveringarna följer alla branschens regler. Både elfel och mögel kan vara konsekvenser av en oproffsigt utförd renovering – och det är vanligare än vad du kanske tror. För att undvika katastrofer längre fram är det därför mycket viktigt att installation av el och annat sker av fackmän. Som tur är är detta avdragsgilt på ROT, vilket många menar minskar risken att man anlitar någon som inte har F-skattesedel och certifikat.

Byggfel från en oseriös aktör kan man anmäla hos Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Det gjorde man bland annat i faller där en 68-årig kvinna beställde en badrumsrenovering som slutade upp i en massa feldragna rör: en dyr mardröm. Ett lyxigt badrum skapas av snyggt klinker, rätt dragna rör, varma golv, dimmer, kanske högtalarsystem. Känslan av att saker och ting är rätt utförda. Sedan är det förstås mycket man själv ska tänka på. Man ska till exempel se till att vädra sitt badrum då och då, gärna efter duschen, även om allt är utfört korrekt. På så sätt ökar man livslängden på ens badrum, och man kan kosta på sig en lite lyxigare renovering som håller länge.