Genom att elda pellets kan du spara tusenlappar varje månad jämfört med andra uppvärmningsalternativ. Du är även snäll mot miljön. Tänk på att köpa pellets av hög kvalité.

Det är otroligt viktigt att välja rätt värmekälla till huset. När du bygger ett nytt hus från grunden kan du själv bestämma vilken typ av uppvärmning som du ska ha. Vilken värmekälla du väljer kommer påverka din energikostnad som allra mest. En pelletspanna är ett utmärkt alternativ till dig som kan tänka dig att elda själv. De stora fördelarna med pellets är att det är förnybar energi, har låga bränslekostnader och pannan kräver begränsad tillsyn. För att kunna värma upp ditt nybyggda hus behöver du pellets. Det kan du enkelt beställa på www.vida.se som är en global leverantör av förädlade produkter.

Välj pellets av hög kvalité

Vida Pellets är av högsta kvalité och du får en skön värme inomhus till en låg kostnad. Det bästa med att beställa pellets från Vida är att du får det hemlevererat inom 10 dagar från att du har lagt en order. De ombesörjer även lossningen. Periodvis kan det vara hög efterfrågan på just pellets och därför är det bra att beställa pellets i god tid för att inte riskera att stå utan.

Förvara pelletsen rätt

När du väljer att värma upp ditt hus med pellets bidrar du till ett bättre klimat. Det beror på att pellets är en förnyelsebar energikälla som också produceras i Sverige. Du lämnar ett negativt koldioxidavtryck när du eldar med pellets, vilket är bra. Förbränningen ger heller inte någon synlig rök eller lukt som kan störa. När du eldar med pellets behöver du tänka på att förvara pelletsen fuktfritt, vilket kräver att du har tillräckligt med utrymme. Om du vill ha en kamin hemma finns det modeller där du eldar med pellets.

Kombinera pellets och solenergi

Om du vill pressa dina energikostnader ytterligare kan du kombinera pellets med solenergi. Sätt upp solpaneler som du kan använda för att få varmvatten under de soliga månaderna på året och elda med pellets resten av tiden. Tänk på att även om du har ett bra värmesystem kan du få lägre energikostnader genom enkla åtgärder i hemmet.