Att renovera badrummet och installera ett bubbelbadkar är för många en dröm. Här får du tips och råd på vad du ska tänka på när det kommer till att installera ett bubbelbadkar. Allt från ROT-avdrag, fuktskador och inte minst hur du ska planera ditt bubbelbadsköp.

Badrummet utsätts för mycket fukt samtidigt som det är en central del i våra hem. Därför är kvalitet, rumsanpassning och behovsanpassning centralt när du ska installera ett bubbelbadkar. Genom att använda en väletablerad återförsäljare och köpa ett bubbelbadkar hos Badspecialisten så får du expertis och erfarenhet på köpet.

Tänk igenom behovet och utrymmet

Fundera på hur badkaret ska användas och på sådant som hur många personer som ska få plats samtidigt, om du behöver ett badkar för långa personer och om det ska finnas massagefunktioner. Ett ogenomtänkt köp kan leda till att ditt bubbelbadkar förblir outnyttjat.

”Läckage i anslutningen mellan tätskiktet och golvbrunnen är en vanlig orsak till vattenskador” enligt Boverket.

Har du en golvbrunn som är defekt eller tillverkad innan 1990, ta en extra titt på den i samband med badkarsinstallationen så att du undviker framtida fuktskador. Se även över eltillförsel och hur badkaret lämpar sig i badrummets layout.

ROT-avdrag för badkarsinstallation

ROT-avdrag är en skattereduktion som innebär att du betalar 50 procent av varan eller tjänsten. Väljer du att installera ett fast badkar i samband med en större renovering så ska du komma ihåg att kontrollera om du kan använda dig av ROT-avdraget.

Unik badrumskänsla med små medel

Det finns mycket du kan göra för att få till en lyxig badrumskänsla. Tänk till kring materialet för handdukar, mattor och annan badrumsinredning. Byt ut spegeln till en modern spegel eller varför inte snabbt fräscha upp genom att måla om kakelfogarna och silikonfogar.