Solceller har blivit väldigt populärt att installera i hela Sverige. Många skaffar solceller för att det ger billig el och ger möjlighet att spara pengar på olika sätt. Minskade energikostnader och försäljning av överskottsel ger mer pengar i plånboken.

Det finns många anledningar till varför du ska satsa på solceller. Om du ska eller håller på att renovera är det ett perfekt tillfälle att installera solceller. Med solceller kan du bli antingen helt eller delvis självförsörjande på el. Om du dessutom får el över kan du sälja den och få pengar. Om du är intresserad av solceller ska du genast gå in på www.TelgeEnergi.se för att ta del av deras erbjudanden. När du skaffar solceller genom Telge Energi får du en komplett och högkvalitativ lösning. De har olika solcellspaket att välja mellan, välj ett som passar dig.

Bra avkastning på solceller

Vilken avkastning du kan få på dina solceller beror helt på solcellssystemets storlek men ungefär 5–10 procent brukar solceller avkasta per år. Solcellerna har en livslängd på ungefär 25 år och när de är betalade fortsätter de att producera gratis el till dig. Det kostar en slant att installera solceller, men du kan få bidrag. Du kan nämligen få skattereduktion för grönteknik som installation av solceller. Då kan du komma billigare undan. Tänk på att se solceller som en investering som ger avkastning under en lång tid framöver. Solceller kan vara ett bra sätt att faktiskt spara pengar.

Solceller fungerar bra i Norden

När elpriserna sköt i höjden ökade även intresset för solceller. Det har varit ett högt tryck på solceller, tveka därför inte utan beställ dem direkt. Om du är orolig för att solcellerna inte fungerar på vintern kan du vara lugn. Solceller passar för nordiskt klimat, det visar norsk forskning.