Idag renoverar vi mer än någonsin i våra hem. Dels renoverar vi mer på egen hand tack vare den kunskap och det intresse som väcks genom alla renoverings-, inrednings- och byggprogram på TV. Klart man blir sugen på att renovera och få fint hemma när man ser program som Äntligen Hemma, Arga Snickaren, Bygglov, Extreme Home Makeover och så vidare. Inte nog med att det ser så otroligt fint och inbjudande ut i hemmen som de renoverar och inreder, de får det dessutom att se väldigt enkelt ut att göra själv.
 
Man med dörr

Fixa fint hemma

Det mesta är faktiskt i princip så lätt som det ser ut att vara när Martin Timell eller Lulu Carter gör det. Är man bara noggrann, har tålamod och använder sig av bra material och verktyg så går de ofta arbeten ofta utmärkt att göra utan proffshjälp.

Eftersom det idag, tack vare ROT-avdraget, har blivit hälften så dyrt att anlita professionell hjälp så behöver det dessutom inte kännas så dyrt och jobbigt att ta in kunniga hantverkare om man skulle köra fast i renoveringen.

Det finns vissa saker man dock inte borde ge sig på själv när det gäller hemrenovering. Renovering av badrum och andra våtrum är självklart sådana saker. Dessa arbeten måste göras av hantverkare med just våtrumslicens. Att sätta in en säkerhetsdörr är inte heller något man vill göra själv. Ta hjälp av företaget, till exempel Prodoors, som du har köpt säkerhetsdörren av. De är experter på montering av dessa och för att garantier och försäkringar ska gälla är det viktigt att dörren är rätt monterad. Lycka till med renoveringen!