Att renovera badrum är något som många drar sig för så länge det bara går. Konstigt kan tyckas eftersom badrummet är det rum som många verkligen värderar och vill ha fräscht och fint eftersom det är där man sköter sin hygien, kan låsa om sig och vara själv en stund och så vidare. Anledningen till att det här är en renovering som vissa helt avstår från är rädslan för hur dyrt det ska bli. Ja, det är klart att badrumsrenoveringen inte är det absolut billigaste man kan göra, men det behöver heller inte vara det dyraste. Idag, tack vare ROT-avdraget, går det faktiskt att komma relativt billigt undan. Så länge man inte väljer alla de dyraste materialen vad gäller kakel, badkar, klinkers etcetera.

På rotavdrag.se kan man lära sig mer om exakt vilka regler som gäller för rotavdraget. Nedan finner du ett utdrag av texten:

ROT-avdraget har återinförts till glädje för alla som planerar att fixa hemma. Villaägare och bostadsrättsinnehavare får göra ett skatteavdrag med 50 % på belopp upp till maximalt 100 000 kronor när man anlitar en hantverkare för renovering, ombyggnad eller tillbyggnad av bostaden. Avdraget gäller enbart arbetskostnaden, inte material, och självklart ska företaget som anlitas ha en F-skattsedel.

Eftersom badrummet är ett våtrum är det viktigt att kolla upp att firman man anstället dels har F-skattesedel så att ROT-avdraget gäller men också, viktigast av allt, att personerna som renoverar badrummet har våtrumslicens. Utan denna licens gäller inte försäkringarna om det skulle bli fuktskador eller andra problem med badrummet. Gör därför noggranna efterforskningar innan ni väljer byggfirma. Detta gäller självklart oavsett vilken typ av renovering ni ska göra.