Fönster håller inte i evigheter och till slut håller de inte lika tätt länge. Genom att byta till underhållsfria PVC fönster slipper du vårda dina fönster men du kan också spara pengar genom att minska din energiförbrukning. Den stora fördelen med PVC fönster är dock det förmånliga priset.

Om du ska renovera ditt hus är det en bra idé att se över dina fönster på samma gång. Det kan vara en fördel att passa på att byta ut dina fönster när du ändå håller på med andra renoveringar. Om du funderar på att byta fönster ska du kolla på PVC fönster från drutex som har många fördelar. När du väljer att byta ut dina fönster till PVC fönster erbjuds du bland annat montering från Drutex. PVC fönster är underhållsfria vilket betyder att du inte behöver måla eller slipa dem för att det ska vara fina. Runt fönsterna är det en PVC plast istället för trä vilket gör fönstret mycket mer tåligt. Det bästa med just det här materialet är att tål yttre påverkan från sol, vind, vatten och salt från havet. PVC fönster är även billigare både i tillverkning och att köpa än vad många andra fönster är. Det enda du behöver göra för att underhålla PVC fönster är att hålla dem rena och smörja gängorna på insidan. Den främsta fördelen är dock helt klart priset.

Spara pengar med nya fönster

Fönster i PVC har en mycket bättre isoleringsförmåga än vad träfönster har vilket gör att du kan minska din energiförbrukning. Fönsterna är väldigt bra för att täta drag och därmed minska värmesvinnet. Det är alltid bra att försöka täta kring dörrar och fönster för att minska drag. Det har övertid en stor positiv effekt på energiförbrukningen. Tänk på att inte byta fönster på ett Q-märkt hus där det är speciella regler för vad du får göra.