Att ha en egen pool eller badtunna i trädgården är något som majoriteten drömmer om. För visst är det något speciellt med vatten som gör att vi känner oss både friskare, piggare och mer välmående? Att börja dagen med ett uppiggande dopp i poolen kan därför inte bli annat än underbart. För sig tio år sedan var det inte många som hade möjlighet att unna sig en pool eller en uppvärmningsbar badtunna. Då var det något som endast de rika kunde ta sig råd med. Självklart är det fortfarande relativt dyrt att skaffa pool eller vedpool men på grund av ROT-avdraget har det blivit så pass mycket billigare att fler och fler faktiskt kan få råd med denna underbara vardagslyx.

Med Rotavdraget får man hela 50 procents rabatt på hela arbetet. Idag dras detta dessutom automatiskt på fakturan vilket gör att du inte ens behöver fundera på det. Så vad finns det då för olika möjligheter när det kommer till pooler och tunnor? Ja, i princip hur många som helst. Nedan nämner vi tre av de mest populära typerna.

•    Swimmingpool. En klassiker och ett självklart val för den som älskar att simma. Denna variant är dessutom perfekt om man har barn eller en stor vänskapskrets och drömmer om att bjuda in alla till poolpartyn under sommaren. Nackdelen är att man inte kan bada i den under vintern.
•    Vedpool. Denna fantastiska uppfinning där man sitter och myser tillsammans med familj eller vänner i en naturligt uppvärmd tunna. Fördelen är att man värmer upp vattnet genom att elda ved och att det därför inte är dyrt att värma upp. Att man kan bada i tunnan året runt är också en stor fördel. Nackdelen är att den inte är stor nog att simma i.
•    Jacuzzi. Dessa finns självklart både för inomhus- och utomhusbruk men här pratar vi endast om de för trädgården. Fördelen är att man kan bada i jacuzzin året runt och att man dessutom kan ställa in bubblor, massage etcetera efter behov. Nackdelen är att man inte kan simma i den och att det dessutom är ganska dyrt att värma upp etcetera eftersom allt styrs av el.