Det kan kännas tomt ibland när man går omkring hemma och försöker komma till rätta med vissa problem som man har. Ibland kan det vara så att man måste göra om hemma för att det behövs, kanske att rör läcker eller att tapeterna börjar ramla ned, men det kan också vara så att man vill göra om för att man inte trivs längre utan vill se nya färger på väggarna, nya golv eller varför inte helt ny inredning? Det är inget fel med att göra om hemma, snarare finns det stora fördelar för att man får upp ytor som sett trista ut och man får en ny form på sitt hem.

Men så klart finns det en hel del man ska tänka på vid en renovering. Först måste man bestämma sig för om man ska renovera själv eller ta in en byggfirma, och i så fall se över om man verkligen har råd med det. Om man bygger själv måste man också se över en rimlig budget för materialkostnader och den tid det krävs för att bygga. Bygger man själv och inte har hundraprocentig kunskap kommer man snabbt märka att det kommer ta mer tid än vad man tror. Att renovera ett helt hus själv kan ta upp till en hel livstid om man har otur. Därför ska man både lägga en bra budget men också en tidsaspekt som måste finnas med hela tiden.

Renovera stegvis

Kan man inte renovera hela huset på en gång får man ta det stegvis istället. Som att man försöker se till att fasaden är målad i tid eller att man bestämmer sig för att byta golv i maj och så gör man det. Något som däremot är viktigt är man har bra fönster innan vintern för att

  • Luft kommer ofta in från fönster.
  • När det är kallt ute vill man inte ha kallt inne.
  • Gamla fönster isolerar sämre än nya fönster.

Det finns idag bättre fönster att använda sig av såsom tre-glas-fönster (även kallade PVC-fönster). Man kan läsa mer om bra fönster på arcticwindows.se.