Vill man bo mitt i en stad så får man oftast leva med att man kanske inte kan få en villa och egen trädgård utan att det istället får bli en vacker lägenhet eller våning med en, förhoppningsvis, stor balkong istället för trädgård. Många föredrar faktiskt lägenhet just eftersom närheten till kommunikation, butiker och restauranger väger tyngre än en trädgård att pyssla i. Att ha en balkong är dock oftast ett måste. Många balkongägare väljer dessutom att glasa in sin balkong så att man kan vistas där oavsett väder och vind.

Fördelarna med inglasning av sin balkong eller uteplats är många. Nedan nämner vi några av dem.

•    En inglasad balkong gör att man kan vistas på den oavsett om det är sommar, höst eller rent av vinter. De speciella glasen man använder vid en balkonginglasning gör att balkongen inte bara står emot hård vind utan dessutom håller ute kyla relativt bra.
•    Många väljer att inreda sitt glas-rum precis som det – ett rum. Att lägga mattor, ställa ut fåtöljer och filtar etcetera går självklart alldeles utmärkt och på sätt blir denna glasavdelning verkligen som ett extra rum.
•    Sätter ni dessutom ut värmelampor på balkongen så är det inga problem att sitta där och mysa med vänner samtidigt som det är kyligt ute. Med värmelampor kan man dessutom ha några av balkongens fönster öppna för att få in luft utan att för den sakens skull frysa.

En balkong som står tom, kall och igensnöad under hela hösten och vintern är väl ingen höjdare? Glasa in din fantastiska balkong och låt den fylla sin fulla funktion och vara precis så utnyttjad och inredd som den bara kan. Året om!