Ett nytt år har knackat på dörren, och vi är många som välkomnar det nya året med öppna armar. Självklart betyder ett nytt år, också ny inredning. Oavsett om det är köket, badrummet eller vardagsrummet som ska fräschas upp så är januari en perfekt månad att strukturera upp och planera vad du vill göra och fundera över hur du ska både hinna och ha råd med allt. Det gäller att utnyttja alla årets 365 dagar för att renoveringen ska gå så smidigt som möjligt, och bli en rolig upplevelse snarare än någonting som är ansträngande, jobbigt och påfrestande.

Sen är det ju också självklart viktigt att man har koll på eventuella nya regler som gäller med rot-avdrag och dylikt, men också de senaste trenderna och nyheterna för om man ska renovera badrum eller andra rum. Kunskap är av största vikt i alla lägen, och lika så är det så som fallet är när det handlar om  renovering. Sen är det viktigt att alltid komma ihåg att det tar sin lilla tid med renovering, och tålamod får  vara din bästa vän under renoveringens gång. Extra lång tid tar det om rör och etcetera ska hanteras som i exempelvis ett badrum. Så här har man skrivit om badrumsrenovering och tid i en insändare från op.se:

Att renovera ett badrum är inget som går att göra på några dagars varsel. Många entreprenörer ska samsas på ett mycket litet utrymme, och man måste ta hänsyn till bland annat torktider på de material som återställs för att nå de rigorösa krav som branschen kräver.