När det kommer till renovering och rivning finns det mycket att tänka på – men har du funderat över hur du ska frakta bort allt du river ut eller hur lång tid ett sådant projekt bör ta?

husbygge byggbranschenAtt renovera nytt hemma med rivningsprojekt och återuppbyggande ger en hel del skräp som måste samlas ihop och sedan fraktas bort för att kunna slängas eller återvinnas. Men detta är något som många oftast inte tänker på förrän man står där mitt i en hög av skrot och ingenstans att göra av sig med det. Så varför inte planera hela din renoveringsprocess ordentligt innan du sätter igång? Här är tre saker som du bör ordna innan du börjar rivningsprojektet:

  1. Någonstans att slänga skärpet – ett tips är att hyra en hel container om du ska riva ut mer än ett rum och det hittar du här: http://www.containertjanst.se/.
  2. Strukturera rivningen – gå stegvis rum till rum och gör klart en yta i taget innan du går vidare till nästa, ingen vill bo i ett halvrivet hem.
  3. Sätt upp rimliga mål – planera byggandet stegvis med målsättning om tid, energi och räckvidd, sätt till exempel upp hur lång tid varje del av ett projekt får ta och håll dig inom den tidsramen.

Under renoveringen:

När du väl renoverar finns en hel del saker att hålla i minnet. Till exempel tipsar Tv-snickarna Matte och Willy från Bygglov om hur man bara ska ta sig an saker som man själv kan genomföra. Att måla, snickra eller tapetsera kan man gott göra själv utan hjälp, men när det kommer till el och VVS-system är det dags att kalla in ett proffs (källa). Det hela handlar om att veta sina begränsningar och är det någon som vet saker och ting om folks snickeribegränsningar så är det arga snickaren, eller Anders Öfvergård som han egentligen heter (källa). Hans bästa tips är att alltid först söka fram information så att man vet vad man håller på med. Likaså menar han att man ska tänka på huset, hemmet, som helhet och hålla sig inom en stil rakt igenom – och använda neutrala färger som man inte tröttnar på (källa).