Det finns en del knep att ta till för att få sin bostad såld för mer än marknadsvärdet, men det gäller att göra rätt. Att till exempel göra en helrenovering och vänta sig att det ska återbetala sig vid försäljningen kan bli svårt, däremot om du gör fokusrenovering på väl valda rum och fräschar upp över lag då kan det gynna sig. Här är några tips!

Funderar du på att ta ett stort renoveringslån och göra om hela bostaden med nytt kök, nya tapeter och designerbadrum lagom till att du ska lägga ut din bostad för försäljning ska du definitivt tänka om. En sådan renovering kan stjälpa snarare än hjälpa när det kommer till hur intressenterna lägger sina bud. Många som köper ett nytt hem vill nämligen inte flytta in i ett nyckelfärdigt hem utan vill själva sätta sin egen prägel på det, och därför kan det vara smartare att ta ett mindre lån hos till exempel Nordax bank så att du kan genomföra fokusrenovering på de platser där det faktiskt gör skillnad i bostadens värde.

Så ska du fokusrenovera

Är det lönsamt att renovera inför en försäljning? Både ja och nej om du frågar Boolis pressansvarige. I en intervju med tidningen Mitti påtalat hon vikten av att snarare att lägga fokus på ytan för att få hemmet att se fräscht ut. Har du till exempel väldigt utstickande färger i till exempel köket kan det vara bra att måla om, gärna till neutrala färger såsom vitt eller grått. Det gör att mäklaren dels kan styla utrymmet med harmoniserande färger och dels kan intressenterna lättare se sig själva bo här. Så när du ska fokusrenovera är det bra att ta dig en extra titt på just ytskikten såsom både socklar, lister, väggar och trösklar för att byta ut eller måla om där det behövs. Och om det är en plats där det kan löna sig att faktiskt spendera lite mer på en större renovering så är det i badrummet som mång vill ska vara kaklat och klart. Visste du att det till exempel är detta rum som flest spekulanter känner är en dealbreaker när det kommer till att lägga bud eller inte – alltså om de står inför en större badrumsrenovering eller slipper det.