Rotavdraget är ett mycket känt avdrag som många svenskar använder och är glada över. Nu funderar Regeringen på att sänka avdraget, men till vilka konsekvenser?

726527-businessman-headacheDet är vår i luften och det märker man även genom att höra på alla människor som börjar tala om alla renoveringsprojekt som snart kommer gå av stapeln. För förutom flyttfåglar, tussilagos och snödroppar är även renoveringar ett säkert tecken på att det nu blivit varmare och vi människor börjar få mer energi. När rotavdragen kom in och landade så fint hos sos har det medfört ökade arbetstillfällen och lite ruljans av tjänster, vilket är positivt: vi rotar och rutar allt från hemstädning och renoveringsprojekt till en bra rörmokare i Stockholm då vi kan få upp till 50 000 per person om året.

Mer stöd till hyresrätter

”Vi måste få upp byggtakten så att ungdomar kan flytta hemifrån. Under 2014 ökade Rot-avdragen och kostar nu 15 miljarder per år. Vi måste göra något” (läs mer)

Citatet kommer från Statsminister Stefan Löfven och han hävdar att detta är en logisk lösning när dessa subventioner bara ökar och tar från kassan. Så, genom att minska dessa avdrag från 50 % till 30 % ser man att fler lägenheter kommer att byggas. Men det är ändå många som är skeptiska till detta då många anser att det kommer ske fler skador då människor kommer börja göra mer reparationer själva, samt att detta kommer med största sannolikhet leda till att det leder till färre jobb. Något otroligt positivt med rot är att detta avdrag har gjort att seriositeten har höjts enormt samt att många fler vita jobb har skapats. Det är något man bör ta på allvar.