Det är härligt att få börja göra iordning hem och trädgård inför sommaren. Rengöra altanen, beskära buskar och göra fint. Så att du kan njuta när sommaren börjar på allvar.

Efter hösten och vintern brukar både altan och staket vara ganska smutsiga. Ett smart sätt att påbörja vårstädningen är genom att tvätta både altanen, staketet och bron utanför ytterdörren. Det absolut lättaste sättet att verkligen få det rent är genom att använda en högtryckstvätt. Idag är det många som skaffar egen högtryckstvätt för att tvätta av uteplatsen, men också garagegolvet och ibland även för att spola av garageuppfarten. Få det riktigt rent och fräscht. Det är skönt att ha ordning och reda och få bort all smuts. Du köper högtryckstvätt till altanen på VerkstadsProdukter som har ett stort utbud av olika högtryckstvättar för både privatpersoner och företag.

Ren altan med högtryckstvätt

Att plocka fram utemöblerna och ta en kopp kaffe på altanen är ett riktigt vårtecken. Första känslan av att sommaren snart är här. Men det är skönt att få bort gamla löv, kvistar och annat skräp samlats på uteplatsen under den mörkare delen av året. Då är högtryckstvätten ett perfekt redskap. På ett par minuter är altanen snygg och ren. Till råga på allt är det roligt att spola rent med en högtryckstvätt. Fördelarna med egen högtryckstvätt är:

• det blir verkligen rent
• effektivt
• tidssparande
• roligt

För att verkligen ta hand om din altan bör du slipa och olja den. Du behöver inte slipa altanen varje år, men någon gång emellanåt är det klokt att gå över den på allvar. Däremot är det smart att olja altanen varje vår. Så kommer den hålla mycket bättre och vara trevligare för barfota fötter. När altanen är rengjord och inoljad kan du ställa fram utemöblerna. Även utemöblerna behöver oljas in för att stå emot, väder, sol och vind.

Trädgården

Om du har trädgård kan det bli ganska mycket att fixa iordning inför sommaren. Särskilt om du har mycket rabatter, buskar, träd och land. Börja med att kratta gräset. Så att de nya grässtråna lättare kan växa upp. Se över buskar och träd. Har du träd som behöver beskäras? Vinbärsbuskar som breder ut sig alldeles för mycket? Det är klokt att klippa ner och skära på våren. Särskilt vinbärsbuskar och nyponrosor som båda är buskar som lätt breder ut sig. Och som tål riktigt tuffa tag. Har du staket? Rengör även det på våren, så ser tomten mycket snyggare ut. Liksom altanen brukar staket lätt bli lite tråkiga efter vintern. Vita staketet brukar ofta få en tråkig smutsgrå färg. Med en högtryckstvätt tvättar du snabbt rent staketet. Staket behöver också målas med regelbundna intervall, så att det verkligen ser snyggt och fräscht ut.

Det är även smart att sätta igång med trädgårdslandet och rabatterna på våren. Börja så och plantera, så att allting kommer upp i tid. Finns det något härligare än att gå ut i trägården och plocka egna jordgubbar? Har du ett växthus bör du även göra en rejäl städning där.