Husets fasad är hemmets yttersta skydd och den bör vara i bra skick för att kunna stå emot väder och vind under året om. Som husägare är det viktigt att regelbundet se över din fasad för att säkerställa att den är hel och utan skador.

Hur underhåller du fasaden på bästa sätt? Finns det några knep för en mer hållbar husfasad? Här ger vi dig direkta tips på en snygg och fräsch fasad.

Underhåll och målning

Det kanske viktigaste tipset rent generellt till dig som husägare är en regelbunden skötsel och underhåll av fastigheten. Fasaden får utstå en hel del då det är hemmets yttersta skydd mot allt från snö och regn till vind och sol. Att anlita professionell fasadputs https://fasadrenoveringstockholm.se/fasadputs-stockholm/ är ett stående tips för att få en fin fasad som också skyddar bra. Du kan med fördel även ta hjälp någon gång ibland med tvättning och målning av putsfasaden. Villaägarnas Byggnadstekniska rådgivare förklarar i en intervju att just det momentet spelar en avgörande roll:

– Genom att tvätta och måla putsfasaden regelbundet går det att undvika många problem.

Tack vare ROT-avdraget har du faktiskt rätt att göra avdrag för den här typen av fasadrenovering. De flesta firmor hjälper dig med avdraget och du får reducerat pris redan på din slutfaktura.

I det långa loppet är det alltid värt att anlita en professionell och erfaren fasadputsare eller målare för att fräscha upp fasaden. Skulle du själv ge dig på att putsa fasaden finns risken att fel puts används och det kan lätt uppstå spänningar som gör att putsen spricker på nytt. När du ska välja hantverkare kan du med fördel ta del av de här tipsen i samband med köp av den här sortens tjänster.