Morgan Nilsson bygg

Det finns många projektverktyg där ute i cyberrymden som alla funkar mer eller mindre bra och kostar mer eller mindre också. Antingen som en engångssumma eller månadsvis. Oftast månadsvis. Det handlar om allt ifrån att försöka bygga upp den verksamhet du har startat från grunden på ett enklare sätt eller att försöka få med kunden i det arbete du utför.

Många anser också att sociala medier är det nya inom kommunikation men också projektverktyg för stora grupper och företag. Både Twitter och Facebook kommer i takt med att dagens ungdom växer upp med sociala medier få en allt mer betydande roll. Den yngre generationen tycker inte att mail fyller den funktion som man vill åt. Man vill ha något som kanske är som Facebook men ändå inte och är mer optimerat för de anställda och sedermera kunderna.

För bygget

För de som arbetar i byggbranschen och vill få lite mer koll på hur deras kunder arbetar samt kunna informera kunden lite snabbare och mer effektivt så finns struqtur. Precis som namnet så kan du få en väldigt bra struktur på din tid- och projekthantering, samla alla offerter på ett ställe samt fakturor och löner. Du får också prova Struqtur gratis i 30 dagar innan du bestämmer dig för att använda dig av tjänsten.

SM in projektledning

Det kunde man inte tro! Men SM i projektledning finns. 14 lag från två KY-utbildningar från sex högskolor deltog. Final duellen avgjordes i ett program som simulerar riktiga händelser där eleverna fick hantera krissituationer och sjukdom på arbetsplatsen. Studenterna måste då använda sig av rätt verktyg för att säkerställa att alla medarbetare fick rätt arbete och sedermera försäkra sig om att alla var motiverade. Vann gjorde LiU-laget Gröna linjen med Ulf Tjernström, Jesper Altrén och Gerda Nilsson.