Är du sugen på att bli hantverkare, men inte vet vad du vill bli? Då är tipset att bli rörmokare eller VVS-montör – för VVS-branschen fullkomligt skriker efter folk vilket betyder att det är goda chanser att få jobb.

– Det har varit en stor efterfrågan på rörmokare i många år nu. Det är många som har eller ska gå i pension vilket gör att många arbetsplatser skriker efter nytt folk – så säger läraren Bengt Pettersson till Blekinge Läns Tidning.

Om man är sugen på att utbilda sig till hantverkare är rörmokare och VVS-montör ett bra yrkesval. Branschen fullkomligt skriker efter folk, vilket ger goda chanser att snabbt få arbete efter studierna. Och skulle man mot förmodan inte bli anställd kan man alltid starta egen firma, men då finns en hel del att tänka på. Till exempel måste man ha F-skattsedel och kunna erbjuda sina tjänster under ROT-avdraget, som just nu diskuteras just nu är om ROT-avdraget ska sänkas eller inte och vilka skador med sänkt ROT-avdrag som kan tänkas uppstå – och om man erbjuder ROT-avdrag är det saker som man måste hålla koll på för att skapa förtroende hos sina uppdragsgivare.

Många hantverksbranscher skriker efter folk

Det är dock inte bara VVS-branschen som skriker efter folk. Det råder även brist på både snickare och bilmekaniker, vilket också är yrken som inom de närmaste åren förutspås ge flertalet jobböppningar. Så om du vill byta jobb, eller skaffa dig en utbildning, är det inom hantverksbranschen som det kommer att finnas lediga arbeten att tillgå.