Det är inte alltid det behövs en större renovering där de gamla rivs ut och det nya byggs in, för att det ska kännas fräscht och mysigt inne.

I ett tidigare inlägg skrev vi om hur man behöver planera vid både renovering och rivning, så att det blir bra och ordning i projektet. Bland annat behöver man frakta bort utriven inredning och gärna sortera det efter materialtyp så att det kan återanvändas i stället för att brännas upp. Men det är inte alltid som en drastisk åtgärd krävs för att det ska bli skillnad hemma.

Renovera utan att renovera – med dessa tips

I en artikel i Elle går det att läsa om hur det går att få hemmet att kännas som nytt med några få knep.

Några smarta tips från artikeln är att förnya skåpluckorna i köket. Detta är en enkel omvandling som går snabbt och inte heller kostar så mycket. Det räcker ofta med ett lager färg om den nuvarande kulören känns sliten eller omodern. Vill du ytterligare fräscha till luckorna är rådet att byta ut knopparna. Bara en sådan liten sak gör en stor skillnad nämligen.

Andra bra saker du snabbt och enkelt kan göra som förändrar hemmets känsla utan att kosta skjortan är att måla om möbler, fönsterkarmar och dörrarna därhemma. Den trista malmbyrån kan bli riktigt stilig i ny färg och med knoppar. Liksom många andra IKEA-möbler. Du kan dessutom uppdatera textilier inne, inte bara ytskikten. Med nya kuddfordal, ett nytt och färgsprakande duschdraperi eller gardiner och sängkläder kommer du långt. Det behöver faktiskt inte bli så särskilt dyrt heller eftersom många billigare affärer har gott om alternativ som nästan ser likadana ut som de dyrare exemplaren. Men små mått kan man alltså komma långt, det gäller bara att ha lite inspiration och motivation. Mycket tips finns att hitta på Youtube och Pinterest.