Om du är i tankar att göra om i köket så har du kommit till rätt ställe! Här går vi igenom hur trenderna för kök ser ut just nu och hur du kan kombinera olika stilar för att få till det personligt. Bara fantasin kan sätta gränser!

Det är många som vill snygga till köket på hösten och då gäller det att ha koll på hur trenderna ser ut, något som vi skriver om här.

Personlig prägel och färger

En av de största trenderna just nu är ingen strikt sådan, utan handlar om att göra det personligt i köket. Det behöver inte vara så att du har den nyaste hetaste inredningen, det räcker med att du har något som du gillar och som känns som du. Men om du vill ha en vägvisare vad gäller färger så är det vita och sterila köket något att bortse ifrån. Stället syns det mycket olika nyanser av grått, vitt, brunt och andra jordiga färger som grönt och blått i köken just nu. Det ska vara mustigt och jordigt, som gärna får matchas med speciella detaljer.

Detaljrikedom, öppna hyllor och funktion

pexels-photo

Vad gäller detaljer i köket så är ju fler desto bättre, så länge det inte blir plottrigt och svårarbetat. Funktion är fortfarande en av de viktigaste sakerna i ett kök, det får man inte glömma. Om du ska välja detaljer som är helrätt så är det metall och trä som gäller. Men med detaljer behöver det inte vara små grejer, det kan innebära allt från bänkskivor till blandare. Nu vill vi även se vad som finns i köket, så öppna hyllor med dina snyggaste köksredskap är nästan ett måste och ger en härligt inbonad känsla. Däremot är det inte speciellt praktiskt, så se till att ha dold förvaring också.

Trender, sammanfattat

Så om du vill ha kortfattade trendtips inför hur du ska göra om i köket, så följer här det allra viktigaste som gäller, taget från Göteborgsposten:

  • Det personliga och kontraster
  • Jordiga färger med det bruna i fokus
  • Metall av olika slag
  • Mosaik, främst knappmosaik
  • Öppna hyllor
  • Trä och sten
  • Fokus på lampor